Galeria

„USŁUGI POMOCOWE” NAGRODZONE PRZEZ MINISTRA RODZINY, PRACY I POLITYKI SPOŁECZNEJ

Usługi pomocowe na rzecz seniorów i osób niepełnosprawnych zostały docenione przez Ministra Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej poprzez przyznanie nagrody zespołowej za wybitne, nowatorskie rozwiązania w zakresie pomocy społecznej w 2016r dla Gorzowskiego Centrum Pomocy Rodzinie, Fundacji „Ad Rem”, Stowarzyszenia „Człowiek w Potrzebie – Wolontariat Gorzowski” oraz Medycznego Studium Zawodowego.

Usługi Pomocowe w Gorzowie - wystartowały

Przypominamy, iż już 1 kwietnia 2016r ruszył Program usług pomocowych. To wspólna inicjatywa Gorzowskiego Centrum Pomocy Rodzinie, Fundacji „Ad Rem”, Stowarzyszenia Człowiek w Potrzebie – Wolontariat Gorzowski oraz Medycznego Studium Zawodowego. Wolontariusze pomagają osobom starszym – szczególnie tym samotnym – m.in. utrzymać czystość w domu czy zrobienie zakupów, rozmowa.

Fotorelacja z „Święta Aniołów 2013"

W imieniu realizatorów Programu Wsparcia Wolontariatu „Anioły" serdecznie dziękujemy za udział w „Święcie Aniołów 2013" wszystkim mieszkańcom miasta Gorzowa i okolicznych miejscowości, którzy przybyli 15 grudnia 2013 r. do Galerii Askana.

Mikołajki Panorama 2013 foto relacja

Fundacja „Ad Rem” oraz CH Panorama zorganizowały 7 grudnia 2013r, w godzinach popołudniowych spotkanie dla dzieci i całych rodzin w CH Panorama.

Zakończony II Festiwal ANIMARIA 2013

Ogromnym sukcesem zakończyła się druga edycja festiwalu Animalia. Pomimo jesiennej aury pogodowej, frekwencja osób odwiedzających imprezę dopisała. Oprócz rodzin z dziećmi na spotkaniu pojawiła się również młodzież, aktywnie wspierająca Fundację Anaconda w jej działaniach.