Dogonić Marzenia- Catch The Dreams

Galeria Askana partnerem akcji ''Biegowe Przebudzenie przez Polskę''

11 czerwca spod Galerii Askana wystartowała akcja BIEGOWE PRZEBUDZENIE organizowana przez Fundację „Ad Rem”.

Pięć osób z grupy Dogonić Marzenia, działającej przy Fundacji „Ad Rem”, podjęło wyzwanie i toczy bój z własnymi słabościami na symbolicznej trasie 1 000 kilometrów
z Gorzowa Wielkopolskiego do Krakowa. Partnerami akcja są: Fundacja Anny Dymnej „Mimo Wszystko” oraz Galeria Askana, która wspiera ciekawe, lokalne inicjatywy. W ostatnim czasie Askana wielokrotnie partnerowała stowarzyszeniu gorzowskich biegaczy, włączając się aktywnie
w Bieg Gwiazdkowy oraz Bieg Wielkanocny.

Biegacze promują zdrowy styl życia i udowodnią, że warto mieć pasje. Tym razem wspólnie
z Askaną wspierają działalność gorzowskiej Fundacji „Ad Rem” oraz Fundację Anny Dymnej „Mimo Wszystko”.

W ciągu prawie 3 dni biegacze pokonali w sumie 280 km. Relację z biegu można na bieżąco śledzić na Facebooku dołączając do wydarzenia „Biegowe Przebudzenie przez Polskę”.
Kamil Czerwiński, prezes Fundacji „Ad Rem” podkreśla: „Bieg to symboliczna inicjatywa mająca na celu pokazanie, że warto aktywnie spędzać wolny czas, rozwijać swoje zainteresowania, myśleć pozytywnie i pokonywać swoje ograniczenia”.

Anna Sip, Manager marketingu Galerii Askana dodaje „Galeria Askana chętnie włącza się
w niebanalne projekty. Takim według nas jest akcja zainicjowana przez Fundację „Ad Rem”.  Mamy nadzieję, że start spod Askany przyniesie biegaczom szczęście i w doskonałej formie dobiegną do Krakowa.”

11 czerwca o 8.00 spod Galerii Askana (wejście ul. Orląt Lwowskich) wystartuje akcja Biegowe Przebudzenie. Pięć osób z grupy Dogonić Marzenia, działającej przy Fundacji Ad Rem, podejmie wyzwanie i stoczy bój z własnymi słabościami na symbolicznej trasie 1 000 kilometrów z Gorzowa Wielkopolskiego przez Lubiatowo do Krakowa.

Dzięki takim inicjatywom jak ten bieg, pokazujemy dzieciom i młodzieży, a także dorosłym, że warto aktywnie spędzać wolny czas, rozwijać swoje zainteresowania i myśleć pozytywnie” - mówi prezes Fundacji Ad Rem Kamil Czerwiński. Podkreśla jednocześnie, że biegacze będą promować zdrowy styl życia i udowodnią, że warto mieć pasje. Ich zadaniem jest również zachęcanie do finansowego wspierania działalności Fundacji Ad Rem oraz Fundacji Anny Dymnej „Mimo Wszystko” -

wpłaty można dokonywać na konto nr 41 8363 0004 0010 7578 2000 0003 w GBS Gorzów Wlkp.

Partnerem akcji „Biegowe Przebudzenie” jest Galeria Askana, która od zawsze wspiera ciekawe lokalne inicjatywy. W ostatnim czasie wielokrotnie patronowała stowarzyszeniu gorzowskich biegaczy, włączając się aktywnie w Bieg Gwiazdkowy oraz Bieg Wielkanocny.

Fundacja Ad Rem jako organizacja pozarządowa bardzo prężnie działa  głównie na terenie województwa lubuskiego. Wciąż się rozwija i aktywizuje lokalne środowisko, m.in. udzielając pomocy potrzebującym poprzez dystrybucję żywności, organizację festynów rodzinnych, wydarzeń kulturalnych, a także wspierając inne organizacje pozarządowe i grupy nieformalne.

Biegowe Przebudzenie jest kolejną inicjatywą Fundacji Ad Rem. Jeśli możesz i chcesz pomóc, dorzuć się do biegu! Dzięki Tobie dzieci otrzymają wsparcie!