Wspieramy

Paweł Szczotko

Fundacja oświadcza, iż na wniosek Pana Pawła Szczotko,  którzy zgłosili się do „Ad Rem” na koniec maja 2016r.,  przedstawiając dokumentacje medyczną potwierdzającą wypadek, chorobę.

Zarząd Fundacji po złożeniu przez Pana Pawła Szczotko wniosku wraz z dokumentacją podjął uchwałę o objęciu swoją opieką, poprzez gromadzenie środków finansowych na leczenie, rehabilitacje.

30-letni Paweł był strażakiem. Kilka lat temu po nieudanym skoku do wody złamał kręgosłup. Porusza się na wózku inwalidzkim. Dzięki przebytej rehabilitacji odzyskał władzę w dłoniach. Niezbędna jest pomoc finansowa na dalszą rehabilitację, a także na przeszczep komórek macierzystych.

Koszt takiego leczenia w miesiącu to 4 000 zł .

Fundacja postanowiła utworzyć subkonto dla Paweł Szczotko w banku: GBS w Gorzowie Wlkp. numer konta: 41 8363 0004 0010 7578 2000 0003

Tytułem; Darowizna dla Paweł Szczotko

Z całego serca pragniemy serdecznie Podziękować wszystkim którzy pomagają Kamilowi.

Przekaż 1 % swojego podatku dla Michała Kopca  KRS 00 00 39 10 74    Cel specjalny Paweł Szczotko

Michał Kopiec

Fundacja oświadcza, iż na wniosek Pana Michała Kopca,  który zgłosiła się do „Ad Rem” na koniec listopada 2015r.,  przedstawiając dokumentacje medyczną potwierdzającą chorobę.

Zarząd Fundacji po złożeniu przez Pana Michała wniosku wraz z dokumentacją podjął uchwałę o objęciu swoją opieką, poprzez gromadzenie środków finansowych na leczenie, rehabilitacje.

Michał od lipcu 2014 roku pełniąc obowiązki ratownika wodnego na obozie harcerskim uległ wypadkowi, łamiąc dwa kręgi szyjne kręgosłupa . Uraz spowodował niedowład czterokończynowy – paraliż .

Do dnia dzisiejszego spędził bardzo dużo czasu w ośrodkach rehabilitacyjnych walcząc o powrót do zdrowia . Następstwem profesjonalnej rehabilitacji są niespotykane, graniczące z cudem postępy .

Koszt takiego leczenia w miesiącu to 10000 zł .

Fundacja postanowiła utworzyć subkonto dla Michała w banku: GBS w Gorzowie Wlkp. numer konta: 46 8363 0004 0010 7578 2000 0010

Tytułem; Darowizna dla Michała

Z całego serca pragniemy serdecznie Podziękować wszystkim którzy pomagają Michałowi.

Przekaż 1 % swojego podatku dla Michała Kopca  KRS 00 00 39 10 74    Cel specjalny MICHAŁ KOPIEC

Filip Kozłowski

Fundacja oświadcza, iż na wniosek Pana Piotra Kozłowskiego,  który zgłosiła się do „Ad Rem” na koniec październiku 2014r.,  przedstawiając dokumentacje medyczną potwierdzającą chorobę hiperglicynemię,  syna Filipa Kozłowskiego.

Zarząd Fundacji po złożeniu przez Pana Piotra Kozłowskiego wniosku wraz z dokumentacją podjął uchwałę o objęciu swoją opieką, poprzez gromadzenie środków finansowych na leczenie, rehabilitacje.

Filipa choruje na hiperglicynemię nieketotyczną i wymaga stałej opieki, rehabilitacji oraz specjalistycznych turnusów rehabilitacyjnych.

Z całego serca pragniemy serdecznie Podziękować wszystkim którzy pomagają Filipowi.

Fundacja postanowiła utworzyć subkonto dla dziewczyny w banku: GBS w Gorzowie Wlkp. numer konta57 8363 0004 0010 7578 2000 0006

Opłata za turnus rehabilitacyjny.

Alan Książkiewicz

Fundacja oświadcza, iż na wniosek Pani Joanną Książkiewicz, która zgłosiła się do Fundacji „Ad Rem”  w lutym 2014r.,  przedstawiając dokumentacje medyczną potwierdzającą chorobę swojego syna Alana Książkiewicz  urodzonego 11.12.2013r. z licznymi chorobami i wadami - wcześniactwo, niewydolność oddechowa, otwarta przepuklina oponowa – rdzeniowa okolicy krzyżowej, stopy końsko – szpotawe, niedokrwistość, dyselektrolitemia, przejściowa niedoczynność tarczycy, obserwacja w kierunku wodogłowia. Najpoważniejszym schorzeniem jest otwarta przepuklina oponowo – rdzeniowa, która  została poddana operacji już w pierwszej dobie życia Alana. Tylko bardzo intensywna rehabilitacja, połączona z odpowiednim dawkowaniem leków oraz specjalistyczna opieka lekarska są w stanie pomóc Alanowi w prawidłowym funkcjonowaniu , który to został podopiecznym Fundacji.

Zarząd Fundacji po złożeniu przez Panią Joanną Książkiewicz wniosku wraz z dokumentacją podjął uchwałę o objęciu swoją opieką, poprzez gromadzenie środków finansowych na leczenie jej syna Alana Książkiewicza.

Fundacja postanowiła utworzyć subkonto dla dziewczyny w banku: GBS w Gorzowie Wlkp. numer konta: 03 8363 0004 0010 7578 2000 0008

Przekaż 1 % swojego podatku dla Alan książkiewicz  KRS 0000391074 cel specjalny Alan Książkiewicz

Barbara Pawlak

Fundacja oświadcza iż na wniosek Pani Barbara Pawlak, która zgłosiła się do „Ad Rem” na koniec października 2013r.,  przedstawiając dokumentacje medyczną potwierdzającą chorobę krótkowzroczność, która to została podopieczną Fundacji.

Zarząd Fundacji po złożeniu przez Panią Barbary Pawlak  wniosku wraz z dokumentacją podjął uchwałę o objęciu swoją opieką, poprzez gromadzenie środków finansowych na leczenie.

Basia cierpi na wysoką krótkowzroczność. Z każdym rokiem pogłębia się jej wada , pojawiają się kolejne zmiany w siatkówce. Obecnie choroba jest na tyle zaawansowana , że w każdej chwili grozi jej odklejenie się siatkówki oraz ryzyko utraty wzroku . U osób z taką krótkowzrocznością nawet niewielki uraz oka lub średni wysiłek fizyczny mogą spowodować przedarcie i odwarstwienie się siatkówki . Może to wydarzyć się także podczas zwykłych , codziennych czynności . Skuteczną metodą leczenia odwarstwienia siatkówki jest zabieg chirurgiczny , pod warunkiem , że zostanie wykonany odpowiednio wcześnie . Jest to jednak zabieg bardzo precyzyjny , trudny do wykonania , wymagający odpowiedniej wiedzy i doświadczenia . Niemieccy okuliści częściej wykonują takie operacje , są cenionymi fachowcami , jednymi z najlepszych w swojej branży . Ich szeroka wiedza oraz bogate , wieloletnie doświadczenie , owocują bardzo dobrymi wynikami tych , ratujących wzrok ,zabiegów . Wzrok jest bezcenny , szuka więc lekarzy , którym mogłaby zaufać !

Koszt operacji i leczenia to 50 tyś. zł.

Z całego serca pragniemy serdecznie Podziękować wszystkim którzy pomagają Basi .

Fundacja postanowiła utworzyć subkonto dla dziewczyny w banku: GBS w Gorzowie Wlkp. numer konta: 30  8363 0004 0010 7578 2000 0007

Przekaż 1 % swojego podatku dla Barbary Pawlak  KRS 0000391074 cel specjalny Barbary Pawlaka